Voorbije activiteiten

September en de herfstmaanden

Traditiegetrouw begonnen we woensdag 6 september met ons tuinfeest. En ook naar jaarlijkse gewoonte volgt dan het seniorenfeest in de Meent. Ook deze keer weer een succes, iedereen genoot tot het laatste moment.

September werd voor de tweede keer uitgeroepen tot cupcake maand en ook dit jaar namen we deel aan deze actie ten voordele van de Alzheimer stichting. We toverden wel 300 cakejes uit de oven, bedankt aan al wie een handje toestak.

Ondertussen werd er weer ijverig gerepeteerd met het koor olv Jos, Lieve en Veerle.

Wie geïnteresseerd was kon een kijkje gaan nemen in de kiosk, daar hadden we weer een mooie verzameling foto’s, deze keer met als thema “oude beroepen”. Heel wat bewoners herkenden oude bekenden op de foto’s.

We bleven niet stil zitten tijdens deze herfstmaanden: er werd bowling gespeeld, de mannen amuseerden zich in “hun café”, er werd gedanst op de muziek van Los Ambetantos, er werden bloesjes, broeken en rokken gepast en gekeurd tijdens de Modeshow en er werden heerlijke geurzakjes gevuld met lavendel.

Ook de kleuters van Lot van de klasjes van Juf Sylvie en Juf Veerle brachten weer wat leven in de brouwerij, er werd gezongen en gedanst, we haalden de parachute boven en er was veel plezier! Onze fit- en gezonddag op 7 november bracht weer veel volk op de been, letterlijk, er werd gefietst, geturnd en de benen en voeten konden dan ook wel een massage verdienen in de namiddag.

Na de repetities was het tijd voor het echte werk: een optreden met heel wat belangstelling op 10 november. Er werd met veel enthousiasme gezongen en een glaasje achteraf mocht natuurlijk niet ontbreken om de kelen te smeren.

We hadden twee films op het programma de voorbije maanden: beide musicals, maar de ene een vrolijke versie met “dansende nonnen” in Sister Act, de andere een droevige versie over het wel en wee van de soldaten tijdens WO1 aan het front.

Voor de week van de smaak werd alweer ijverig verse koffie gezet door Marie Louise, en de” kattentongen” die de dag voordien gebakken werden smaakten naar nog !

Zaterdag 18 november stonden we even stil met een viering voor alle bewoners van wie we het voorbije jaar afscheid namen: familie, een stukje muziek, een mooie tekst, bloemen en kaarsjes …

De voorlaatste week van november namen we deel aan de seniorenweek waarbij we ook deelnemers en bezoekers mochten ontvangen bij onze dansnamiddag met Rudy, ism Samana, dank Lisette voor deze samenwerking. En ook de quiz van Urbaan werd georganiseerd voor deze speciale week.

We sloten de maand november af met een sinterklaasfeest voor jong en oud, groot en klein. Iedereen werd verwend met een leuk optreden van papa Chico en wat lekkers meegebracht door Sint en zijn Pieten.

Nog even en dan komt de decembermaand er aan, tijd om de kerstbomen naar boven te halen en de Ceder in kerststemming te brengen met lichtjes, muziek en gezelligheid.

Tuinfeest

Woensdag 6 september was het weer eens druk in De Ceder. Rond 13u30 kwamen de vrijwilligers samen om mee te helpen. Het was namelijk ons tuinfeest.
Binnen werden de tafels gedekt en versierd. Ook een tafel vol met snoepjes. Deze snoepjes werden te koop aangeboden.
Buiten werden verschillende spelen klaargezet, vooral voor de kinderen (eendjes vangen, potten omver gooien, vier op een rij, bal in net sjotten, schmink, hoedjes maken enz…)
Er was een drankkraam met geuze en kriek, cava, fruitsap en frisdrank. Ook de ijskar was erbij.
Rond 14u30 was het dan zover. Ondanks het frisse weer met af en toe een mooi zonnetje, zorgden we ervoor dat de bewoners met een warm dekentje rond hun benen naar buiten konden, want er was een optreden van het orkest Orpheus Academie van Alsemberg. Dit werd hartelijk onthaald met een spetterend applaus.
En dan was het tijd voor het surpriesje rond 17u.
Het frietkot was aangekomen. Iedereen kreeg een pakje friet met een frikadel en saus naar keuze. En dat smaakte hoor!
Daarna werd er nog wat nagepraat over weeral eens een prettige dag. De bewoners gingen tevreden terug naar hun kamer of flatje.
Nu mochten alle helpers hun buikje vullen en daarna was het opruimen geblazen.

Alles in orde! Okido! Tot volgend jaar!!!